Het lichtpeertje typeert de identiteit van ...


In de Identfy training van afgelopen week kreeg één van de groepen de uitdaging een aantal wapens op het bord te koppelen aan de juiste begeleider. Ook ik had een wapen ingebracht en tekende een lichtpeertje in het wapen (zie foto).


Een van de deelnemers was in een fractie van een seconde overtuigd dat het symbool met de lamp aan mij was gekoppeld...


"Juf Oshin, ik weet het duizend procent zeker!

Het symbool dat u identificeert is het wapen met het lampje. U heeft namelijk altijd super goede ideeen. En u bent heel open en vrolijk! Dan straalt u net als het licht. Als u boos bent, dan stopt u met energie geven, en zet u uw lamp uit. O en nog een punt waarom het licht symbool bij u past. U bent altijd bezig om nieuwe ideeen bedenken en zodra u een idee heeft lijkt het alsof er een lichtbolletje bij u aan gaat. (De groep moet lachen) Een andere reden waarom het lampje bij u past is omdat u snel  bent (net als het licht). Tot slot denk ik dat u ook aan ideeen werkt als het licht uit is en het licht dan weer aan doet als het idee klaar is..... Juf heb ik het juist, is uw identiteit gekoppeld aan het lampje?! "


Ik moest na deze argumenten mezelf heel snel herpakken om niet direct te laten merken dit correct was. Toen een ander wapen werd besproken was ik oprecht even stil. Het facineerde mij dat deze tiener zo gedailieert mijn wapen kon beschrijven. Nadat alle wapens waren besproken, werden de wapens bekend gemaakt. Het was onbetaalbaar om te zien hoe de tiener genoot van het feit dat het goed was geraden. 


"Juf...  zullen we de uitdaging om draaien dat de klas nu wapens tekent en de begeleiders ons moeten linken met de wapens?"


Wat is het werken met het thema identiteit en mentale weerbaarheid toch heerlijk!Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square